Opiskelijaksi Luostarivuoreen

opiskelijaksi_luostarivuoreenLuostarivuoren lukio ja Turun Lyseon lukio yhdistyvät syksyllä 2018, jolloin lyseolaiset muuttavat Luostarivuoren tiloihin. Koulumme uusi nimi on Luostarivuoren Lyseon lukio.

Luostarivuoren Lyseon lukio sopii kaikille niille, jotka arvostavat laajaa yleissivistystä ja joille on tärkeää saada hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Lukion alkaessa sinun ei vielä tarvitse tietää omaa alaasi, koska meillä pääset tutustumaan laajasti eri oppiaineisiin ja me autamme sinua löytämään omat vahvuutesi.

Luostarivuoren Lyseon lukioon haetaan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa. Kevään 2018 yhteishaku syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen järjestetään 20.2. – 13.3.2018.

LUKION ESITTELYILTA to 18.1.2018 klo 18.30
LUKION KOULUPÄIVÄ JA AVOIMET OVET la 20.1.2018 klo 9

Kuinka haen opiskelupaikkaa?  (Turku.fi – lukiokoulutus – hakeminen)
Toisen asteen hakuopas

Lukuvuoden 2017 – 2018 kurssiopas:

MIKSI LUOSTARIVUOREN LUKIOON?

Antaapas opiskelijoidemme itsensä kertoa!
Aktiivista opiskelija- ja virkistystoimintaa.
Koulutyötä rikastuttavat ja piristävät monenlaiset projektit ja hankkeet.
Osallistumme aktiivisesti kansallisiin ja kansainvälisiinkin opiskelija– ja urheilukilpailuihin.

OLEELLISEN OPPIMISESTA SEURAA OPPIMISEN ILO! Tavoitteemme on, että opit yhdistelemään eri oppiaineiden sisältöjä ja ajatuksia. Koulussamme Sinulla on mahdollisuus suorittaa integroivia kursseja. Ne ovat valtakunnallisestikin ainutlaatuisia kursseja, joissa  yhdistellään eri oppiaineiden sisältöjä.

INT1 Fokuksessa maailmankuva (filosofia, fysiikka ja uskonto)
INT2 Biokemia (biologia ja kemia)
INT3 Vesi: elämän edellytyksestä konfliktien polttopisteeseen (biologia, maantiede ja yhteiskuntaoppi)
INT4 Kriisit ja media (historia ja uskonto)
INT5 Tilastot ja tilastotieto ihmis- ja yhteiskuntatieteissä (historia, psykologia, uskonto ja yhteiskuntaoppi)

MENESTYS LUKIOVERTAILUISSA

Toukokuussa 2017 julkaistussa valtakunnallisessa lukiovertailussa Luostarivuoren lukio oli sijalla 9 ollen paras lukio Turussa. Koulumme oli ensimmäinen isompi lukio ”ruuhka-Suomen” ulkopuolella, sillä edellämme olleesta Utsjoen lukiosta valmistui yksi ylioppilas. Vertailussa tarkasteltiin ylioppilaskokeiden pakollisten aineiden keskiarvoa ja kaikkien aineiden keskiarvoa.