Luostiksessa tapahtuu

VALON AIKA -KONSERTTI (joulukuu 2017)

Koulumme oli mukana la 16.12. järjestetyssä Valon Aika -konsertissa, joka on Suomen suurin oppilasvoimin toteutettava konsertti.

EUROOPAN NUORTEN PARLAMENTIN SUOMEN KOMITEA (marraskuu 2017)

EYP Finland on Euroopan Nuorten Parlamentin Suomen komitea, jonka tarkoituksena on edistää nuorten eurooppalaisten avarakatseisuutta, suvaitsevaisuutta ja aktiivisena kansalaisena toimista. EYP Finland järjestää moninaista toimintaa, jonka tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta, taitoja ja ymmärrystä yhteisestä eurooppalaisesta kulttuurista ja politiikasta, sekä lisätä maiden välistä keskustelua ja ymmärrystä moninaisista yhteiskunnallisista ideoista ja käytännöistä.

EYP Finland järjestää säännöllisesti sekä alueellisia että kansallisia kokouksia, joissa osallistuvat nuoret pääsevät keskustelemaan ajankohtaisista yhteiseurooppalaisista kysymyksistä. Kokouksiin kuuluu myös yleisistunto, jossa äänestyksessä menestyneet ehdotukset kirjataan tiedoksi Euroopan Komissiolle. Kokoukset ovat monilta osin Euroopan Parlamentin päätöksenteon simulaatioita. Viimeisin alueellinen kokous oli marraskuussa Salossa.

Lisätiedot:  https://eypfinland.org/

Raportti Salon kokouksesta (Emil Lagerstam)
Raportti Salon kokouksesta (Nella Lehto)

JUVENES TRANSLATORES -KÄÄNNÖSKILPAILU (marraskuu 2017)

Juvenes Translatores -käännöskilpailuun 23.11.2017 osallistui Suomessa yhteensä 13 lukiota ja me olimme yksi niistä.

SUOMEN JA JAPANIN VESIOLOJEN TUTKIMUSKURSSI (elokuu 2017)

Ryhmä Keio Shiki -lukion opiskelijoita ja opettajia vieraili Turussa ja yhteisprojektimme Suomen ja Japanin vesiolosuhteiden tutkimuskurssi sai jatkoa. Vierailulla tutustuttiin Turun seudun vesistöihin, Luostarivuoren lukioon ja suomalaiseen kulttuuriin.

matkakertomus

FYSIIKAN OPISKELIJAT AVARUUDEN ÄÄRELLÄ (9.3.2017)

Turun LUMA-keskuksen ja Åbo Akademin yhteistyönä toteutettu vierailijaluento kiinnosti Luostarivuoren lukion fysiikan opiskelijoita. Ranskalainen kosmologi Christophe Galfard valotti maailmankaikkeuden rakennetta ja mittasuhteita. Kysymysosiossa opiskelijoita kiinnosti pimeä massa ja energia, ja Galfard pääsi myös kertomaan kokemuksistaan väitöskirjaohjaajansa Stephen Hawkingin kanssa työskentelystä.

KATIE STECKLES (7.12.2016)

Niin nuoret kuin vanhemmatkin hän on saanut matematiikasta innostumaan!

Maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu matemaatikko Katie Steckles vieraili koulullamme.
Katie Stecklesin omat nettisivut

TULEVAISUUS-AIHEINEN TEEMAPÄIVÄ (8.11.2016)

kertomus päivän tapahtumista                videokooste

SUOMEN JA JAPANIN VESIOLOJEN TUTKIMUSKURSSI (lokakuu 2016)